Duurzame stroom opwekken en geld verdienen door deelname aan een collectieve zonnestroominstallatie? Als inwoner van Waterland kun je via Zon op Waterland samen met andere inwoners zonnepanelen aanschaffen en daarmee participeren in een zonnestroom-installatie bij jou in de buurt.
Je wekt zo duurzame energie op, ook wanneer er te weinig of geen ruimte is op je eigen dak of als het plaatsen van zonnepanelen op het eigen dak niet is toegestaan.
Het is daarbij ook financieel interessant om mee te doen aan een collectief zonneproject.
Deelnemers aan alle bestaande projecten van de coöperatie Zon op Waterland profiteren tot het einde van de looptijd van de voordelen van de Regeling Verlaagd Tarief (RVT). Inmiddels heeft deze regeling plaatsgemaakt voor een nieuwe regeling: de Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking (SCE). Zowel de RVT als de SCE hebben tot doel het regionaal en kleinschalig opwekken van duurzame energie mogelijk te maken.
U kunt participeren in een project van de coöperatie door een deel van de zonnestroom installatie te financieren. De installatie wordt ‘opgedeeld’ in participaties (certificaten) met een gemiddelde stroomopbrengst van 250 kWh/jaar. U neemt deel aan het project door een aantal van deze participaties aan te schaffen.